EL NAZAR KİLİSESİ NEREDE VE NASIL GİDİLİR ?

EL NAZAR KİLİSESİ NEREDE VE NASIL GİDİLİR ?

Kapadokyayı gezerken  özellikle kiliseler dikkatimizi çeker.Birçok kiliseyi içinde bulunduran bu tarihi yerde zamanında yaşayan hıristiyanlar ibadetlerini yapmak için peri bacalarının içini oyarak şapeller kiliseler yapmışlardır.Bu kiliselerin içerisinden El nazar kilisesinin de ayrı bir önemi vardır.

El nazar kilisesi Nevşehir Göreme açık hava müzesi yolu üzerinde ve yol üzerindeki tabelaları takip ederek kolayca bulunur.Göreme ye yaklaşık 800 metre mesafededir.El nazar kilisesi El nazar vadisinde bulunur. Kapadokya da çok sayıda bulunan peri bacalarından birinin içi oyularak yapılmıştır.
El nazar kilisesi T şeklinde yapılmış ve haç kolları beşik tonozlu şeklindedir.Gecen zaman içerisinde bilinmeyen kişiler tarafından tahrip edilmiştir.Ancak son zamanlarda büyük bir onarımdan geçerek ziyarete açıldı.El nazar kilisesinin 10. yüzyıl sonlarına ait olduğu  bilinmektedir.

El nazar kilisesinin içerisinde Müjde Ziyaret Üç Müneccimin Tapınması Mısıra Kaçış Vaftiz Doğum İsa nın Mabede Takdimi Başkalaşım Kudüs e Gidiş İsa nın Göğe Çıkışı  ve bir çok motif tasvir ve freskler bulunmaktadır.
El nazar kilisesinin içini aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz

Ayrıca El Nazar Kilisesi onarıldıktan sonra UNESCO Kültür Mirası Listesine girmiştir.Kilisenin iç tarafı iki farklı sanatkar tarafından çizilmiştir.Kilisede bulunan madalyonlar içinde bazı azizlere ait olan portreler bulunuyor.

Yorumlar

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *