KAPADOKYA BALON TURU HER MEVSİM YAPILIYOR MU ?


KAPADOKYA BALON TURU HER MEVSİM YAPILIYOR MU ?

Kapadokya balon turu her mevsim yapılıyor mu ? Kapadokya balon turu günün hangi saatlerinde yapılıyor ? Kapadokya balon turu günlük kaç tur düzenleniyor ? Bu soruların cevabını bu yazımızda öğrenelim

Kapadokya Balon Turu Her Mevsim Yapılıyor mu ?

Kapadokya nın mucizevi güzelliği her mevsim bir başkadır.Bu yüzden Kapadokya 4  mevsim 12 ay ziyaret edilmeye elverişlidir. Kapadokya balon turları hava koşullarının uygun olduğu her zaman yapılabilir. Balonlar rüzgar hızı ve yönüne göre ayarlandığından uçuş sırasında rüzgar hızının en fazla 11 km olması gerekir.Yağmurlu ve fırtınalı günlerde uçuşlar güvenlik açısından yapılmıyor.Hava şartlarından dolayı yapılmayan uçuşlar bir sonraki günlere alınıyor.Uçuşu yapılamayan balon turlarında ödediğiniz tur ücreti herhangi bir kesinti yapılmadan tarafınıza iade ediliyor.

Kapadokya Balon Turu günün hangi saatlerinde yapılıyor ?

Kapadokya balon turlarının uçuşunu ve  saatlerini  balon tur firmaları ve hava şartları belirliyor.Normal şartlarda balon tur firmaları 2 uçuş seferi yapmaktadır.Birinci uçuş diğer adıyla 1.Sorti gün doğmadan tan vaktinde yapılan ve doğanın ve peri bacalarının tüm güzelliklerini an ve an izlediğiniz uçuştur.İkinci uçuş geç saatlerde yapılıyor.Güneş doğmuş oluyor ve tüm güzellikleri kaçırmış oluyorsunuz.Sadece gündüz gözüyle tek modda peri bacalarını ve cevresindeki güzellikleri izleye biliyorsunuz.Bunun için balon turuna katılanların çoğu ve balon turu şirketleri Birinci turu yani 1.Sorti turuna katılıyorlar.
Kapadokya balon turuna katılmak için öncelikle balon turu firmaları ile irtibata geçiyorsunuz.Hangi nerede olduğunuzu hangi otelde kaldığınızı hangi balon tura katılacağınızı söylüyorsunuz.Balon turunun yapılacağı günün bir gün öncesinde tur firmaları sizi arayarak yada mesaj atarak tur hakkında bilgilendiriyorlar.Ertesi gün yani turun yapılacağı gün eger kış mevsimi ise sabah saat 05:00 -05:30 saatleri arasında kendi araçları ile otelinizden alıyorlar ucuşun yapılacağı alana götürüyorlar.Yaz aylarındaki uçuş saatleri ise 06:00 - 06:30 saatlerinde başlıyor.Uçuş sonrasında balon şirketleri yine kendi araçları ile sizi konakladığınız otele bırakıyorlar.Balon turu firmaları sizi uçuş alanına götürüp getirdiği sırada sizden herhangi bir ücret almıyor.Sadece balon turu ücreti alıyor.

Yorumlar

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *