KAPADOKYA DA BALON TURU YAPMAK

balon turu

KAPADOKYA DA BALON TURU YAPMAK

KAPADOKYA DA ÖZGÜR OLMAK

Ayaklarınızın yerden kesilmesini ister misiniz ? Bulutlara çıkmak ister misiniz ?  Ya da yürüdüğün yerleri gök yüzünden seyretmeye bu bir uçak turu, uçak seyahati değil , kapalı bir kutu değil, tamamen gök yüzünün atmosferin havasını solumak, vücudunun her uzvunun hissettiği bir heyecan....
Balon sepeti
Her şeyin doğal olduğu kendisi rüzgarın akışına bıraktığın ve tabiat gizemleriyle iç içe olduğun bir gezinti, gözlerini güneşin doğuşunda açtığın ve açar açmaz bulutları tutacakmış hissi veren bir mutluluk....
balon sepeti
Kızılırmak akıp giderken bulutlara yakın yerden Peri bacalarını izlemeğe Var mısın.....
Neyden bahsediyoruz biliyor musunuz Kapadokya da balon turundan, tüm bu eşsiz heyecanı  yaşamak için balon turu yapmaya var mısınız....
Kapadokya da balon turu ömrünüzde yaşayacağınız eşi ve benzeri olmayan bir tur serüveni olarak aklınızda kalacak hep...Güzel atlar ülkesinin hikayesini bir de gök yüzünde balon turu ile izeleyecek ve bu ana tanık olacaksınız.
balon uçarken
Kapadokya balon turu yapmak isteyenler sabahın erken saatlerinde tam vaktinde balonların uçmaya hazırlandığı yerde bulunmaları gerekir.Neden sabah saatlerinde derseniz öğle vaktinde sıcaklıktan dolayı balon uçuşları yapılmıyor.Balon turu firmaları balon turuna katılmak isteyenlerle akşamdan irtibata geçiyor, sabahın ilk ışıklarında bulundukları otel, pansiyon ve motel den alıp birlikte kahvaltı yaptıktan sonra balonların kalkacağı yere kendi araçları ile götürüyorlar.
balon turu
Balon uçmaya hazır hale getirildiği sırada balon pilotu misafirleri emniyet kuralları konusunda bilgilendiriyor.
Balonlarda direksiyonsuz ve dümensiz olduklarından tamamen rüzgarın konumuna göre hareket ederler.Bunun yanında balon pilotu balonun içindeki havayı kontrol ederek balonu yönlendirme ve indirme ile görevlidir.
balon turu
Balonlar 900 metreye kadar gökyüzüne çıkabiliyor.Balon turu 1 -1.5 saat gökyüzünde vadilerin peri bacalarının üç güzellerinin yamaçlara yayılmış taş evlerinin güneşle buluşurken izleme heyecanını yaşatıyor bizlere.Bu manzarayı izlerken kalp atışlarınızın ritminin değiştiğini, gök yüzünde bu anı an be an yaşamak için  fotoğraf çekmeyi zaman kaybı olarak düşünüp fotoğraf çekmeyi bile bırakacaksınız.
balon turu

Bu balon turunun bitmemesi için dua edeceksiniz.Balonun inimi sırasında tur şirketlerinin bir jest olarak sunduğu yörenin üzüm bağlarından yapılmış şampanya, bir madalya yada bir uçuş sertifikası sizleri bekliyor.Ardından balon firmaları sizi kendi araçları ile konakladığınız otellere bırakıyorlar.


Yorumlar

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *