KAPADOKYA GEZİSİ

kapadokya gezisi


KAPADOKYA HAKKINDA BİLMEMİZ GEREKENLER
Kapadokya terimi Nevsehir, Kayseri, Aksaray, Niğde, Kırşehir illerini kapsayan bir coğrafyayı temsil eder.Kapadokya eşsiz doğal görüntüsünü ve peri bacalarını etrafında  bulunan sönmüş volkanik dağ lavlarına borçludur.
Ürgüp

Kapadokya ismini eski tarihlerde Güzel Atların Ülkesi ve Aşağı veya Aşağıda anlamlarına gelmektedir.Kapadokya GÜZEL ATLAR ÜLKESİ almasının sebebi Pers İmparatorluğu döneminde Persliler bu coğrafyada atların güzel ve çok olması sebebiyle bu ismi vermişlerdir.

Göreme
Hititliler ise  Kapadokya da  çok sayıda yer altı şehirlerinin ve gizli sığınakların bulunmasından dolayı bu bölgeye AŞAĞI veya AŞAĞIDA anlamına gelen isimler kullanmışlardır.
İlk kapadokyalılar o dönemin dini baskılarından dolayı kendi vatanlarını terk etmek zorunda kalmış ve kendi ibadetlerini  insanlardan uzak özgürce yaşamak için bu topraklara yani Kopadakya ya gelmişlerdir.Buranın güvenli ve  yeryüzü şekillerinin sığınmaya elverişli olması Hırıstiyan rahip keşis ve dini özgürce yaşamak isteyen insanlara  ev sahipliği yapmıştır. Tüflerin içini iyice oyup kendilerine ev yapan Hırıstiyanlar  burada hem   dinlerini özgürce yaşamış hem de güvenliklerini sağlamışlardır.

Göreme


Yorumlar

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *