KAPADOKYA YA NASIL GİDİLİR ?

kayseri havaalanı

KAPADOKYA GEZİSİ

KAPADOKYA YA NASIL GİDİLİR ?

Kapadokya bölgesi geniş bir coğrafya olduğundan  ve gezilmesi ve görülmesi gereken sınırsız yerleri bulunduğundan  direkt ulaşımdan söz edemeyiz.Hava yolu, kara yolu  ve demir yolu ile ulaşım sağlanmaktadır.
kapadokya havalanı

Ancak hava yolu ve demir yolu ile ulaşım kara yoluna göre sınırlıdır. Çünkü kapadokya ya gitmek için doğrudan hava alanı bulamazsınız. Kapadokya ya hava yolu ile gitmek için Nevşehir hava alanını yada Kayseri hava alanını kullanmanız gerekir. Hava limanında indiğinizde kara yolu ile kapadokya ya gidebilirsiniz. 
Hava limanında indikten sonra araba kiralaya bilir yada tur şirketleri ile anlaşmış iseniz tur şirketlerinin temin ettiği ulaşım araçları ile gidebilirsiniz. Kara yolu ile kapadokya ya gidecekseniz şahsi aracınız ile yada rentcar araçları ile gidersiniz. 
Demiryolu ile yani tren ile ulaşım da hava yolu gibi sınırlıdır.Tren ile Kayseri iline gidip oradan da  kara yolunu kullanıp Kapadokya ya gidilebilir.Tren garından otogar 15 dakika mesafede olup, otogardan ise otobüs ile gidilecektir.
kaparokya haritası
Haritayı büyütmek için fotonun üzerine tıklayın

Kapadokya ya genellikle kara yolu ulaşımı tercih edilmektedir.Marmara bölgesinden gelenler için İstanbul-Ankara otobanı kullanılır.Ege bölgesinden gelenler  Afyon yolunu kullanmaları gerekir.Karadeniz bölgesinden gelenler de Samsun yolunu tercih etmelidirler. Karayolu ile bir çok otobüs firması ve tur şirketleri ile  direkt kapadokyaya gidilebilir.

Yorumlar

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *