IHLARA VADİSİ NEREDE VE NASIL GİDİLİR?

ıhlara vadisi


IHLARA VADİSİ NEREDE VE NASIL GİDİLİR?

Ihlara  Vadisi Nerededir?

Ihlara vadisi Türkiye nin Aksaray il sınırları içerisinde yer alır.Ihlara vadisi 14 km uzunluğunda bir vadidir.Ihlara vadisi Aksaray ilinin Güzelyurt ilçesine bağlı olan ıhlara kasabası isimli bölgede bulunur.Ihlara vadisi aynı zamanda Hasan dağının kuzeydoğusunda yer alır.Şehir merkezine yaklaşık 40 km mesafe uzaklıktadır.
ıhlara vadisi gezi planı

Ihlara vadisine nasıl gidilir 

Ihlara vadisine ulaşım çok çeşitlidir.Vadiye ulaşmak için kara yolunun kullanılması gerekir. Türkiye nin farklı bölgelerinden Ihlara vadisine kendi aracınız ile gitme imkanı vardır.Öncelikle Aksaray iline uğramak gerekir.Vadi Aksaray-Niğde yolunun 11 km güneydoğusunda yer alır.
ıhlara vadisi

Aksaray üzerinden ıhlara vadisine gitmek için E90 karayolu yolu kullanılır.Akçakent ve Hasan dağı güzergahına girerek ıhlara vadisine kolay bir şekilde ulaşılabilir.Bu güzergah düz bir yol olduğundan hiç zorluk çekmeyeceksiniz. Gücünkaya yolu da ıhlara vadisine gitmek için kullanılır.Bu güzergah üzerinden Kızılkaya ve Selimiye bölgelerini geçerek Yaprakhisar a gelmeniz gerekir.Ardından ıhlara vadisi yolunu kullanarak rahat bir şekilde ıhlara vadisine gidebilirisiniz. 
Ihlara vadisi görülmeye değer bir doğa harikasıdır.Her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği bir yerdir.Bu bölgeye her mevsim gidebilirsiniz.Ancak ilkbahar ve yaz aylarında giderseniz daha çok zevk alacağınızı düşünüyoruz.

Kapadokya ya nasıl gidilir ?

ıhlara vadisi


ıhlara vadisi

Yorumlar

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *