AVANOS NEREDE VE NASIL GİDİLİR ?

Avanos şehir merkezi

AVANOS NEREDE VE NASIL GİDİLİR?

Avanos nerededir ?

Ülkemizin İç Anadolu Bölgesinde Nevşehir iline bağlı gezilmesi gereken güzide bir ilçemizdir.Nevşehir merkezine yaklaşık 18 km uzaklığındadır.Ulaşım karayolu ile sağlanır.Ürgüp ve Göreme ye çok yakın mesafededir. Kapadokya bölgesinin önemli sanat ve turizm merkezidir.Avanos ilçesinin ortasından geçen Kızılırmak ilçeyi doğu ve batı diye ikiye ayırmıştır. Bu iki yakayı da Taş köprü Asma köprü ve iki adette çevre yolu birleştirir.
kapadokya ve Avanos

Avanos a Nasıl Gidilir ?

Avanos ülkemizin iç anadolu bölgesinde bulunduğundan ulaşım genellikle  kara yolu ile sağlanır.Ancak hava yolu ile gidilmesi durumunda Nevşehir-Kapadokya Hava alanından sonra kara yolu ile yaklaşık 18 km sonra Avanos ilçesine ulaşılır.Ancak bu yol güzergahında Nevşehir in Ürgüp Göreme ilçelerine de uğramayı unutmayın.
Avanos şehir merkezi

çanak, çömlek ve Avanos
Kayseri ili Avanos a yakın olduğundan Kayseri ilinden de Avanosa gidilebilir.Kayseri-Avanos arası yaklaşık 70 km dir. Kayseri ye Hava yolu ile gidilebilir sonrasında karayolu ile yaklaşık 1 saat yolculukla Avanos u ziyaret edebilirsiniz.Avanos  ilçesine demir yolu ulaşımı yoktur. 

Avanos 

Kapadokya ya nasıl gidilir ?

Yorumlar

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *