PAŞABAĞ VADİSİ NEREDE VE NASIL GİDİLİR?


PAŞABAĞ VADİSİ NEREDE VE NASIL GİDİLİR?

Paşabağ Vadisi Nerededir?

Paşabağ vadisi Nevşehir ilinin Göreme ve Avanos ilçelerinin arasında bulunur.Avanos ve Göreme yolundan Zelve istikametine  dönerken  yol üzerinde bulunur. Kapadokya bölgesinde benzersiz şekilde ün yapmış mantar görünümündeki peri bacaları burada yer alır. 
paşabağ vadisi

Kapadokya gezisinde iseniz Paşabağ vadisine uğramadan giderseniz geziniz yarım kalacaktır.Çünkü Paşabağ vadisinde benzersiz volkanik tüf ve rüzgarın oluşturduğu şekilleri gözlerini kamaştıracaktır.
paşabağ vadisi

Paşabağ Vadisine Nasıl Gidilir?

Paşabağ vadisine karayolu ile gidilir. Göreme-Zelve yolu üzerindedir.Ulaşım kendi aracınız yada tur şirketlerinin kiraladığı araçlarla sağlanır. Paşabağ vadisinde ücretsiz araç otopark  yerleri bulunur. Aracınızı park ettikten sonra vadiyi gezebilirsiniz.Gezerken de hediyelik eşya alabilir ve deve ve at turlarına da katılabilirsiniz.
paşabağ vadisi ve hediyelik eşya

 Paşabağ Vadisinizde sizleri neler bekliyor...

Paşabağ vadisinin içinde bulunan mantar şeklindeki peri bacalarının içerisinde zamanında keşişler ve rahipler yaşamış ve kendilerine sığınacakları evler yapıldığı anlaşılıyor.Keşişler ve rahipler burada inzivaya çekilerek burada hayatlarını idame etmişler.Bundan dolayı burada Rahipler vadisi de deniliyor.Peri bacalarının içi oturma odaları şapeller ve mutfak için kullanılan bölmeler mevcuttur.


paşabağ vadisi 

Odaların içi  çeşitli resimlerle ve yazılarla süslenmiş oldukları görülür.
Paşabağ vadisinde zaman zaman gösteriler düzenlenir.Eğer şanslı iseniz  bu gösterilere tanık olabilirsiniz.

Kapadokya ya nasıl gidilir ?



rahipler vadisi


mantarlı peri bacaları

Yorumlar

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *