AVANOS TA GEZİLECEK YERLER NELERDİR

Avanos merkez

AVANOS TA GEZİLECEK YERLER NELERDİR ?

Avanos Nevşehir iline bağlı gezilmesi gerekilen ve gezerken bizi heyecanlandıran bir ilçedir.İlçenin ortasından geçen Kızılırmak ilçeyi doğu-batı yönde ayırır.Bu doğu ve batı yakalarını Taş köprü Asma köprü ve iki adette çevre yolu birleştirir.
Taş köprü

AVANOS TA GEZİLECEK 7 HARİKA YER

1-Taş köprü 

Avanos ilçesini  güney ve kuzeyini birbirine bağlayan  Taş köprü 159 metre uzunluğunda ve 11 adet ayak üzerinde inşa edilmiştir.Sultan II.Abdulhamit döneminde 1898 yılında yapımına başlayan Taş köprü 1900 yılında  inşası tamamlanmıştır.
Taş köprü
Zamanla üzerinden geçen aşırı yükün artması köprünün ayaklarında bozulmalara sebep olacağından ilçenin doğu tarafında yeni bir çevre yolu yapıldı.Şu anda Taş köprüsü araç trafiğine kapalıdır.Avanos a  gidildiğinde Taş köprü de rahat bir şekilde gezebilir ve kartpostal fotoğraflar çekebilirsiniz.

2-Asma köprü

1973 yılında yapılan 180 metre uzunluğunda 2.30 metre genişliğinde olan Asma köprü sadece yaya yürüyüşüne uygun olan çekme halatlar ve demir ayaklar üzerine kurulmuştur.Asma köprü üzerinde yürürken köprü hafif sallanmakta ve bu sallantı sizlere heyecanlı ve keyifli bir yürüyüş yaşatmaktadır.
Asma köprü
Asma köprüye giderken yol üzerinde nehrin kenarında sıralı şekilde konulmuş taşlar ırmakta yaşayan ördeklerin yumurtalarını bırakacak şekilde tasarlanmıştır.Bu ırmakta bir çok ördek sürüsüne rastlayabilirsiniz.Hatta ördeklerin görüntüsü o kadar hoş ki Avanos un sembolü haline gelmiştir.Ayrıca unutmadan söyleyelim ördeklere ekmek atmayı ihmal etmeyin...

3-Eski Tekel Binası 

Eski Tekel Binası bir Osmanlı Devletinin eseridir.İlçe merkezindeki orta mahallede yer alır.Görülmesi değer bir mimarisi vardır.

4-Alaaddin Camii

Alaaddin Cami 13.yüzyılına aittir.İsminden de anlaşılacağı gibi Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat  tarafından yapılmıştır.
çanak yapan adam

5-Çanakçı Heykeli 

Bu Çanak heykeli Avanos a giden bir çok turistin büyük ilgisini çekmektedir.Çanak heykeli çanak yapan bir ustayı gösteren heykeldir.Bu heykel Avanos un da sembolu olan Çanaktan yapılmıştır.
çanak yapan adam
çanak çömlek

Avanos sembolü

6-Eski Taş Evler

Eski taş evleri tebeşir ve kisir denilen taşlardan yapılmıştır.Döneminde ev olarak kullanılan bu taş evler  günümüzde pansiyon motel restoran olarak turizme açılmıştır. Avanos ta günübirlik değilde bir kaç gün veya daha fazla kalacak iseniz bu eski taş evlerinde konaklamanız sizi geçmişe götürecektir.Size ayrı bir hayat sunacaktır.
Eski taş evleri
Eski taş evleri

7-Zelve Açık Hava Müzesi 

Zelve vadisi Kapadokya nın en önemli açık hava müzelerinden birisidir.Zelve vadisi içinde yüzlerce ilginç peri bacalarını görebilirsiniz.Ayrıca 8. ve 9. yüzyıllarına ait 15 adet kilise  vardır.Zelve vadisini gezerken eşsiz doğa güzelliklerine şahit olacaksınız.Bu vadiyi gezmeye bir gününüzü ayırmanızı tavsiye ederiz.Çünkü 1-2 saatte sığdırılacak bir yer değildir.

zelve giriş

zelve den görüntüler

zelve den görüntüler

zelve giriş

zelve den görüntüler
AVANOS U KUŞ BAKIŞI GÖK YÜZÜNDEN GEZMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
AVANOS U KUŞ BAKIŞI GÖK YÜZÜNDEN GEZMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

Avanos nerede ve nasıl gidilir?

Ülkemizin İç Anadolu Bölgesinde Nevşehir iline bağlı gezilmesi gereken güzide bir ilçemizdir.Devamı Oku>>
Paşabağ Vadisi Nerede ve nasıl gidilir?

Paşabağ vadisi Nevşehir ilinin Göreme ve Avanos ilçelerinin arasında bulunur.Avanos ve Göreme yolundan Zelve istikametine  dönerken  yol üzerinde bulunur.Devamını Oku>>

Ihlara  Vadisi Nerededir Nasıl Gidilir?

Ihlara vadisi Türkiye nin Aksaray il sınırları içerisinde yer alır.Ihlara vadisi 14 km uzunluğunda bir vadidir.Ihlara vadisi Aksaray ilinin Güzelyurt ilçesine bağlı olan ıhlara kasabası isimli bölgede bulunur.Devamını Oku>>


Kapadokya ya nasıl gidilir ?


























































?

Yorumlar

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *